Touringcar huren Amersfoort

 

Touringcar huren Amersfoort

De naam Amersfoort is bestaat uit twee delen. De stad Amersfoort was een doorwaadbare plaats of ‘vorde’ in de rivier de Eem, wat vroeger de ‘Amer’ heette, vandaar de naam Amersfoort. In de omgeving van Amersfoort vind je verschillende leuke dorpjes. Zo vind je aan het water de Eemmeer dorpjes als Eemdijk, Bunschoten-Spakenburg en Nijkerk. Wanneer je meer richting het centrum rijdt, vind je de dorpen Hooglanderveen, Hoogland, Nijkerkerveen en Leusden. Deze dorpjes zijn leuk om te bezoeken tijdens jullie uitstapje naar Amersfoort, maar Amersfoort zelf is misschien toch wel het allerleukste.

Offertes aanvragen voor een

Touringcar

Dierenpark Amersfoort

Een van de bekendste activiteiten om te doen in Amersfoort is toch wel een dagje naar Dierenpark Amersfoort. Het park ontvangt per jaar ruim 800.000 bezoekers. Voor kinderen is het de ideale plek. Naast dat zij kunnen genieten van ruim 300.000 dieren, kunnen zij ook nog eens heerlijk spelen in een van de drie speeltuinen die het park rijk is. Wanneer de kinderen aan het ravotten zijn, kunnen papa en mama even heerlijk tot rust komen en bijkletsen met een kopje koffie of thee verkrijgbaar in een van de restaurants. Vanwege al deze dieren en speeltuinen, ontvangt het park ook regelmatig touringcars vol met enthousiaste kinderen die op schoolreisje zijn. Dierenpark Amersfoort is het geschikte dagje uit met het gezin en het perfecte busuitstap voor de schoolreis.

Offertes aanvragen voor een

Touringcar

Natuur 

Dierenpark Amersfoort is gelegen in natuurgebied de Birkhoven. Dit is een parkachtig bos met vooral naaldbomen en loofhout gelegen aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Je vindt er veel grove dennen en grote Douglassparren. Daarnaast beschikt het park over parkachtige elementen, zoals de bosvijver, de uitzichtheuvel en de rododendronvallei. Het gebied wordt veel bezocht door natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Voor fietsers is er een prachtig fietspad aangelegd naar de Korte Duinen, die de Birkhoven van oost naar west doorkruist. Het natuurgebied biedt genoeg mogelijkheden voor alle natuurliefhebbers, zowel te voet als per fiets. Wanneer je wilt genieten van prachtige natuur, is de Birkhoven een stukje Amersfoort wat je gezien moet hebben tijdens je dagje of weekendje weg.

Historische bezienswaardigheden

De stad Amersfoort kent verschillende bezienswaardigheden. Zo vind je in het centrum van Amersfoort de Onze Lieve Vrouwetoren. Door de Amersfoorters wordt de toren ook wel ‘Lange Jan’ genoemd en met zijn 98 meter hoogte is het de op twee na hoogste kerktoren van Nederland. In 1787 ging de bijbehorende kerk verloren door een explosie, maar de toren is altijd blijven staan. Bijzonder is dat de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort het centrale punt is van het coördinatenstelsel van de Rijksdriehoeksmeting en hierdoor is de Onze Lieve Vrouwetoren het middelpunt van Nederland. Naast de Onze Lieve Vrouwetoren vind je in Amersfoort nog veel meer historische kerkgebouwen. Daarnaast vind je in Amersfoort nog een mooie bezienswaardigheid en dat zijn de oude stadsmuren. Deze stadsmuren vind je terug door heel het centrum en het beschikt over verschillende stads-, land- en waterpoorten. Wanneer je een dagje uit wilt plannen in eigen land waarbij je veel historische kerken en andere bouwwerken wilt bezichtigen, is Amersfoort de geschikte plek.