Touringcar huren Nieuwegein

 

Touringcar huren Nieuwegein

Onder de rook van Utrecht vind je de stad Nieuwegein. In en rondom Nieuwegein vind je ontzettend veel water. Door en langs Nieuwegein lopen namelijk een paar kanalen, namelijk het Amsterdam-Rijnkanaal, het Lekkanaal en het Merwedekanaal wat later ontspringt in de rivier de Hollandse IJssel. Daarnaast vind je in de stad verschillende eettentjes en winkels. Tot slot sta je dus binnen een paar minuten in Utrecht en het naastgelegen Houten, Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Nieuwegein is ontzettend veelzijdig en daardoor de perfecte plek voor een dagje uit.

Offertes aanvragen voor een

Touringcar

Omgeving

In de omgeving van Nieuwegein, vind je nog veel meer prachtige plekken aan het water. Zo vind je aan de lek de plaatsjes Lopikerkapel en Tull en het Waal. Langs de Hollandse IJssel vind je de plaatsjes Kasteelkwartier, IJsselstein en IJsselveld. Tot slot vind je aan het Amsterdam Rijnkanaal de het plaatsje Schalkwijk. In de omgeving van Nieuwegein kun je veel prachtige villa’s en grote kavels bewonderen. De bekendste plek hiervoor is ’t Goy, maar ook in Bosch en Duin, Huis ter Heide en Bilthoven vindt je grote chique villawijken. Veel mensen rijden dan ook met hun auto of met een gehuurde bus door de omgeving om een kijkje te nemen bij deze mooie huizen. Tot slot vind je in de omgeving van Nieuwegein de gemeente De Bilt. Veel mensen zullen wel eens van deze plaats hebben gehoord. Sinds 1897 is het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, oftewel het KNMI, in de Bilt gevestigd. Het KNMI verzorgt vanuit de Bilt dagelijkse weersverwachtingen en waarschuwt de inwoners van Nederland voor eventuele gevaarlijke weersomstandigheden. Je kunt er niet veel van zien, maar het is toch leuk om te kunnen zeggen dat je er een keer bent geweest.

Offertes aanvragen voor een

Touringcar

Utrecht 

Vaak gaan mensen tijdens hun dagje uit of weekendje weg in Nieuwegein, toch ook even richting Utrecht. De stad beschikt over veel restaurantjes voor een heerlijke lunch, een chique diner of voor een gezellige borrel. Daarnaast is de stad uitermate geschikt voor een dagje shoppen. Je vindt er namelijk verschillende vestigingen van grote winkelketens, maar ook kleine boetiekjes met unieke kledingstukken. Tijdens het winkelen of eten in de stad, kun je genieten van de prachtige binnenstad die Utrecht rijk is. Regelmatig zal je bootjes voorbij zien komen op de prachtige grachten. Veel restaurants in de binnenstad hebben ook een terras grenzend aan de grachten, wat zorgt voor een unieke ervaring tijdens jouw etentje.

Natuur

Ook vind je in de omgeving van Nieuwegein het Park Oudegein. Je kunt hier heerlijk fietsen, prachtige wandelingen maken en genieten van de natuur. Daarnaast is er ook een speeltuin waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Wanneer je op zoek bent naar echte pure natuur, kun je ook richting het IJsselbos. Dit bos wordt begrensd door de Kromme- en Hollandse IJssel. Het bos is ontstaan als een moerasbos en je vindt er prachtige wandelroutes voor natuurliefhebbers. Vinden de kinderen de natuur saai, laat hen dan zien hoe prachtig de natuur kan zijn door een bezoekje te brengen aan het Natuurkwartier. Het is een natuurgebied waar de kinderen op ontdekkingstocht kunnen. Hopelijk kunnen zij hierdoor ook de natuur waarderen en kunnen jullie ondertussen ook genieten van de prachtige natuur.