Touringcar huren Utrecht

 

Touringcar huren Utrecht

Utrecht is een van de meest centraal gelegen steden in Nederland. Je zult er dan ook vaak met het openbaar vervoer langskomen wanneer je een flink stuk door Nederland moet reizen. Jaarlijks wordt Utrecht druk bezocht door zowel binnenlandse en buitenlandse toeristen. Dit is niet gek, want Utrecht is een ontzettend leuke en veelzijdige stad.

Offertes aanvragen voor een

Touringcar

Jaarbeurs

Een bekende plek in Utrecht is toch wel de jaarbeurs. Jaarlijks worden hier ontzettend veel evenementen, beurzen en tentoonstellingen georganiseerd. Wekelijks rijden de gehuurde touringcars hier af en aan om grote groepen mensen naar dit beursgebouw te brengen. Verschillende bekende Nederlandse artiesten zoals Boef, Glennis Grace en Rolf Sanchez hebben hier ook in 2021 weer grote optredens gepland staan. Daarnaast worden er in de jaarbeurs ook voorstellingen georganiseerd zoals de musical Belle en het Beest en de show van Buurman en Buurman. Tot slot worden er veel tentoonstellingen en beurzen georganiseerd die ook vaak druk worden bezocht. Geen wonder dus dat er regelmatig vervoer naar een feest of beurs wordt geregeld richting de Jaarbeurs in Utrecht.

Offertes aanvragen voor een

Touringcar

Andere bekende plekken

Naast de jaarbeurs, beschikt Utrecht over nog meer bijzondere plekken die druk bezocht zijn. Zo bevindt zich in Utrecht ook het Beatrix Theater. Dit theater is onderdeel van de jaarbeurs en wordt vooral gebruikt voor musicals, concerten en andere voorstellingen. Er zijn ongeveer 1500 zitplaatsen. Verschillende bekende musicals hebben hier maandenlang opgetreden, zoals The Bodyguard, On Your Feet en Mamma Mia. Daarnaast vind je in Utrecht ook het museum voor echte treinliefhebbers, namelijk het Spoorwegmuseum. Het museum bezit ruim 120 voertuigen, waaronder treinstellen, trams en stoomlocomotieven. Ook met kinderen is het leuk om dit museum te bezoeken, want er zijn genoeg mogelijkheden om lekker te spelen. Trek wel kleding aan die vies mag worden, want veel van het museum bevindt zich buiten. Wanneer de kinderen aan het ravotten zijn, kunnen papa en mama even rustig bijkletsen en opwarmen met een warm kopje koffie of thee.

 

Bezienswaardigheden

Misschien wel de bekendste bezienswaardigheid in Utrecht is de Domtoren. Met haar ruim 112 meter hoogte is de Domtoren de hoogste kerktoren van Nederland en het hoogste gebouw in Utrecht. Wie de toren wil beklimmen, zal flink wat stappen moeten zetten. Om bovenin de Domtoren te komen moet je maar liefst 465 treden beklimmen. Wanneer je heerlijk van het prachtige uitzicht hebt genoten, is er wel een minpuntje. Je zult al deze 465 treden ook weer naar beneden moeten lopen. Daarnaast staat Utrecht bekend om haar prachtige centrum. Het centrum is uitermate geschikt om een dagje te winkelen, want er zijn veel kleine boetiekjes en vestigingen van bekende winkelketens te vinden. Ook beschikt het centrum over veel leuke restaurantjes en eettentjes. Wil je nu echt een keer bijzonder lunchen of dineren, ga dan op zoek naar een van de restaurantjes aan de gracht. Je kunt hier eten direct aan het water en zwaaien naar de voorbijkomende bootjes. Wil je nou vanaf de boot genieten van de prachtige binnenstad, dat kan! Er zijn namelijk veel organisaties die rondvaarten organiseren over de grachten. De stad wordt vaak bezocht met bus uitstapjes of dagjes weg, door haar gezelligheid en veelzijdigheid.